ajax loader
simorghland

07:51:32am

1403 / mehr (7) / 19

Fall

Thursday

Animal name of the year: Whale

Until the beginning of Spring:

The name of the spectacular region:

سرو ابرکوه

طبیعی

Isfahan province

City Name:Abarkuh

Hours and kilometers to Isfahan:h--- k

User Points :

درخت سرو ابرکوه یکی از آثار منحصر به فرد طبیعی ایران و شهرستان ابرکوه به شمار می رود که دارای ارزشی جهانی بوده و هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند.این درخت که به عبارتی پیرترین موجود زنده در ایران به شمار می رود مانند نگینی سبز و درخشان در دل کویر مرکزی ایران می درخشد.

سرو ابرکوه که یکی از ارزش های ملی و طبیعی سرزمین ایران به شمار می رود دارای عمری به درازای سه هزار سال بوده و نژاد آن، از گونه شیرازی نژاد سرو مدیترانه ای به شمار می رود.این سرو بسیار زیبا پیوندی ناگسستنی با فرهنگ و آداب و باورهای مردم منطقه دارد و تنه ای به قطر ۴ متر هر بازدید کننده ای را شگفت زده می کند.ارتفاع سرو ابرکوه ۲۸ متر می باشد و محیط تاج آن ۱۱٫۵ را در برمی گیرد.این درخت کهن در اواسط بهار به قدری دیدنی و زیباست که گردشگران زیادی را که به یزد و شهرستان ابرکوه سفر می کنند به سوی خود می کشاند.هم چنین این درخت با شاخ و برگ های سبز خود در فصل پاییز منظره ای متفاوت را در آن منطقه پدید می آورد.در شهر ابرکوه سرو دیگری با عمر ۱۲۰۰ سال قرار دارد که خواهر کوچکتر سرو ابرکوه به شمار می رود و درفهرست آثار طبیعی ایران به ثبت رسیده است.

اولین بار حمدالله مستوفی در کتاب نزهت القلوب از سرو ابرکوه سخن به میان آورده و به آن شهرتی جهانی می بخشد.به عقیده الکساندر روف زیست شناس روسی، سرو ابرکوه دارای چهارهزار سال عمر بوده و پس از سرو متوشلخ در کالیفرنیای آمریکا آن را کهنسال ترین ارگانیزم زنده گیاهی در جهان می دانند.این سرو در زبان محلی به واسطه داستان ها و افسانه هایی که برای آن ساخته شده است به سرو زرتشت نیز معروف است.مردم محلی معتقدند زرتشت پیامبر باستانی ایران، این درخت را در ابرکوه کاشته اند و این سرو را از این جهت مقدس می شمارند.مارکوپولو جهانگرد ایتالیایی نیز از سرو ابرکوه بازدید کرده است و آن را یک درخت بسیار زیبا و کهنسال شبیه به چراغ دریایی سبزی تشبیه کرده است.

در طی سالیان مختلف و دراز سرو ابرکوه با نوشتن یادگاری، شکستن شاخه ها و بالارفتن از درخت موجب آزار و اذیت این سرو زیبا و سرمایه ملی شده اند.هم چنین حفر چاه های بی رویه و ایجاد اختلال در مسیر قنات ها و آب های زیرزمینی موجب خشک شدن تدریجی این سرو بسیار زیبا شد و سرو ابرکوه شکوه همیشگی خود را از دست داد.اما در سالیان اخیر با تمهیداتی نظیر حصارکشی، مبارزه بیولوژیک، نصب صاعقه گیر و کمک گرفتن از متخصصان خارجی از بسیار خطرات انسانی و طبیعی جلوگیری شده است.

سرو کهن ابرکوه در میدان امام حسین شهرستان ابرکوه قرار دارد و در سال ۱۳۸۲ شمسی در فهرست آثار طبیعی ایران به ثبت رسیده است‌.

You can post your comments about this place and participate in the rating. This can help your friends to make a more accurate choice. But you need to register or login.