ajax loader
simorghland

02:29:42pm

1403 / shahrivar (6) / 21

Summer

Wednesday

Animal name of the year: Whale

Until the beginning of Spring:

The name of the spectacular region:

مسجدجامع مهرآباد

باستانی

Isfahan province

City Name:bonab

Hours and kilometers to Isfahan:h--- k

User Points :

مسجد جامع مهرآباد بناب یکی از زیباترین مساجد تاریخی استان آذربایجان شرقی است که در یکی از محلات قدیمی شهر بناب و روبروی حمام مهرآباد قرار گرفته است.قدمت این مسجد زیبا متعلق به عصر صفوی است و بنای آن کاملا آجری بوده و طبق لوح مرمرینی که در آن یافت شده است سال ساخت آن صراحتا سال 951 ه.ق  همزمان با دوران حکومت شاه تهماسب صفوی ذکر شده است. در این کتیبه  از یک بانو به نام بی بی جان خانم فرزند منصور بیک به عنوان بانی اثر نام برده شده است.

ورودی مسجد در ضلع شرقی آن قرار گرفته است و در کنار درب ورودی تنها یک میل یا همان منار به چشم می خورد.منار مسجد مهرآباد بناب یکسره با کاشی های فیروزه ای، لاجوردی و سرمه ای پوشانده شده است و از کاشی های زرد رنگ نیز در تزئین آن به کار رفته است. این منار بلند 14  متر ارتفاع دارد و برای رسیدن به بالای آن باید  33 پله درنوردید تا به بالای منار رسید. درب ورودی مسجد با گذر از یک دهلیز به حیاط مسجد می رسد. در یک سمت کفش کن قرار گرفته که با چند پله قابل دسترسی است. در ضلع جنوبی حیاط نیز شبستان اصلی مسجد واقع شده است. با بالا رفتن از چند پله به شبستان وارد می شوید. شبستانی مستطیل شکل که تعداد زیادی ستون چوبی در آن به چشم می خورد. دور تا دور شبستان در طبقه دوم نرده ای چوبی قرار گرفته و با پرده ای پوشانده شده است که محل اقامه نماز بانوان است. محراب مسجد نیز به طرز چشم نوازی کاشی کاری شده است.

ستون های چوبی یکسره بر روی پایه های سنگی قرار گرفته اند و به زیباترین شکل ممکن با مقرنس کاری و لمبه کاری آراسته شده اند. سقف مسجد نیز  با ظرافت تمام با انواع نقوش اسلیمی و ظریف و نقش و نگار گل ها و گیاهان آراسته شده که بسیار چشم نواز است. ستون ها نیز از با انواع رنگ های زیبا و چشم نواز و نقوش ظریف و خطوط اسلیمی به زیباترین شکل ممکن تزئین یافته اند. در شبستان کتیبه دیگری قرار دارد که نشان می دهد فردی در سال 1261 ه.ق بانی مرمت و نوسازی مسجد بوده است و نقاشی های آن کار فردی به نام علی اصغر فرزند ابوالحسن بوده است. کتیبه ای دیگر درست روبروی محراب مسجد بر روی یکی از ستون های چوبی قرار گرفته  و نام یک بانی دیگر به نام ملا داوود و نقاشی دیگر به نام اسد نقاش تبریزی را به نمایش می گذارد. این مسجد زیبا یکی از زیباترین نمونه های مساجد تاریخی عصر صفوی است که هنر نقاشی در آن به اوج رسیده است.

در شبستان مسجد ۳۰ ستون چوبی با پایه‌های سنگی و سرستون‌های مقرنس‌کاری‌شده به چشم می‌خورد و سقف آن با طرح‌های ترنج و گیاه، به رنگ‌های آبی، سبز، زرد، قرمز و نارنجی نقاشی شده است.

این اثر از جاذبه های گردشگری بناب به شمار می‌آید و در تاریخ ۱ فروردین ۱۳۴۷، با شماره ثبت ۷۸۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

You can post your comments about this place and participate in the rating. This can help your friends to make a more accurate choice. But you need to register or login.