02:09:43pm
1403 / shahrivar (6) / 21
Summer
Wednesday
Animal name of the year: Whale
Until the beginning of Spring:
The name of the spectacular region:
تفریحی
Isfahan province
City Name:shahre kord
Hours and kilometers to Isfahan:h--- k
User Points :
تنگ صیاد شامل پارک ملی و منطقه حفاظت شده میباشد که در مجاورت فرخشهر از توابع استان چهار محال بختیاری قرار دارد. این منطقه مساحتی به وسعت 27000 هکتار را به خود اختصاص داده است که حدود5400 هکتار آن پارک ملی و 21600 هکتار آن منطقهٔ حفاظتشده است. تنگ صیاد بر اساس ثبت جهانی، سیزدهمین منطقه حفاظت شده یونسکو میباشد . تنگ صیاد بهواسطه دارا بودن تعداد زیادی تپهماهور، زیستگاه مناسبی برای گونه قوچ و میش وحشی است. کوهستانهای جنوبی منطقه دارای صخرههای سختگذر است که زیستگاه پلنگ، آهو و قوچ با جمعیتی قابل توجه است.
منطقه حفاظت شده و پارک ملی تنگ صیاد در سال 1349 از طرف شورای عالی شکاربانی و نظارت بر صید و شکار بهعنوان منطقه شکار و تیراندازی ممنوع اعلام گردید. در سال 1352 با تصویب شورای عالی محیطزیست بهعنوان منطقه حفاظتشده اعلام گردید.
شرایط اقلیمی تنگ صیاد:
منطقه تنگ صیاد شهرکرد کوهستانی و مرتفع است. این منطقه در اقلیمی خشک و نیمهخشک قرار دارد. آبوهوای آن نیمهمرطوب و معتدل است.میانگین دراز مدت بارندگی سالانه در منطقه 424 میلیمتر (حداکثر 625 و حداقل 170 میلیمتر) و میانگین سالانه دما در بخشهای مختلف منطقه مورد مطالعه از 8/6 تا 10/6 درجه سانتیگراد برآورد شده است. حداکثر، میانگین و حداقل روزهای یخبندان 151، 122 و 105 روز بوده است که حداکثر آن در دی ماه با 25/5 روز است. میانگین رطوبت نسبی در منطقه 45 درصد است که بین 11 درصد در خرداد تا 94 درصد در دی ماه تغییر میکند. زمستانهای منطقه و پارک ملی تنگه صیاد سرد است. دیماه سردترین زمان در این پارک است.
ویژگیهای زمینشناختی این منطقه باعث ایجاد آبراههای زیادی در این تنگه شده است. برخی از این آبراهها بزرگ و برخی کوچکاند. حدود 70 آبراه وجود دارند که بین یک کیلومتر مربع تا بیش از 60 کیلومتر مربع وسعت دارند. طول آنها نیز متغیر است، بین 1 تا 13 کیلومتر. این آبراهها عموماً فصلیاند.
پوشش گیاهی تنگ صیاد:
20 تیپ گیاهی و 252 گونه گیاهی متعلق به 52 تیره که حدود 30 گونه انحصاری ایران است در این منطقه شناسایی گردیده که نشاندهنده اهمیت این ذخیرهگاه ژنتیکی است. از نظر پوشش گیاهی، منطقه پارک صیاد اهمیت ویژهای دارد. گون، کرک و جاز از گونههای شاخص آن است. درختانی مانند بادام کوهی، مو وحشی، انجیر و آلبالو در فصل بهار خودنمایی میکنند.
گونه های جانوی پارک ملی تنگ صیاد:
تاکنون در پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد 24 گونه پستاندار از 19 جنس متعلق به 14 خانواده، 70 گونه پرنده از 54 جنس متعلق به 35 خانواده، 26 گونه خزنده و 4 گونه دو زیست شناسایی شده است. متأسفانه 4 گونه از پستانداران آن در معرض انقراضاند.
پستانداران: کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، روباه و گربه وحشی
پرندگان: پرندگان حمایت شده موجود در منطقه حدود 17% گونههای پرندگان منطقه را شامل میشوند. از انواع پرندگان تنگ صیاد میتوان به عقاب طلایی، کبک دری و کبک اشاره نمود.
خزندگان:لاک پشت برکهای خزری، آگامای الیویه و مار پلنگی
دوزیستان: قورباغه معمولی و وزغ معمولی
چشمه های پارک ملی تنگ صیاد:
این منطقه چون کوهستانی است، چشمه زیاد دارد. یکی از این چشمهها چشمه تنگ صیاد است، با آبی زلال. 42 دهنه چشمه در تنگ صیاد قرار دارد.38 دهنه آن دائمیاند و 4 دهنه فصلی. نامهای این چشمهها هم جالب است: ریزآب، آبشرشر، بیدخل و سنگ سفید .
امکانات و جاذبه های گردشگری تنگ صیاد:
تنوع گونههای گیاهی منطقه، وجود چشماندازها و مناظر متنوع و بدیع که حاصل وجود اکوسیستم کوهستان است،تماشای حرکت گلههای آهو و کَل در تپهماهورها شما را سرمست طبیعت میکند. عقاب طلایی بر فراز سر شما با اقتدار دل آسمان را میشکافد و به پیش میرود. تفریحات فیزیکی پرتحرک مانند دسترسی آسان به جاده آسفالته، کوهنوردی، همچنین چشمههای دائمی، صخره نوردی، تماشای حیات وحش، نزدیکی به مرکز استان چهارمحال و بختیاری و استان اصفهان از قابلیتهای این منطقه از نظر گردشگری میباشند.
چون منطقه و پارک ملی تنگه صیاد منطقه حفاظت شده است، اقامتگاهی داخل این منطقه قرار ندارد. پیشنهاد ما به شما اقامت در هتلها یا اقامتگاههای محلی در شهرکرد است.
پاسگاههای محیطبانی فرخشهر، ایرانچه، بستان شیر، آبشرشر، بیدخل و کورچی از منطقه و پارک ملی تنگه صیاد حفاظت میکنند.در صورتی که خواستید در این منطقه بمانید یک شب این پاسگاه ها می تواند باعث امنیت خیال شما باشد.
راههای دسترسی به تنگ صیاد:
جاده آسفالته بروجن– شهرکرد، جاده آسفالته فرخشهر، جاده قدیم دهنو، جادههای حاشیه منطقه و جاده جیپرو احمدآباد، جاده جیپرو بستان شیر و جاده جیپرو تنگ صیاد، جادههای داخلی منطقه میباشند.